Την απόκτηση του 100% των μετοχών της ZENROW Ltd από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ επιβεβαίωσε νωρίτερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αυτή που ελέγχει τα μίνι σούπερ μάρκετ «TWENTY 4 SHOPEN», και με την εξαγορά αυτή η οικογένεια Βαρδινογιάννη επεκτείνεται στη λιανική με μικρά καταστήματα που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.
Η «TWENTY 4 SHOPEN», που ιδρύθηκε το 2010 μέσα στην οικονομική κρίση, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά μικρής λιανικής, αποτελώντας πρότυπο ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Με δίκτυο άνω των 25 καταστημάτων, η αλυσίδα προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό προϊόντων που περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου, καφέδες, αρτοσκευάσματα, ακόμη και είδη περιπτέρου όπως τσιγάρα.
Με βάση τον ισολογισμό του 2022, η εταιρεία σημείωσε τζίρο άνω των 20,98 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 80,19% στο μικτό της κέρδος, το οποίο ανήλθε σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 1.198%, φτάνοντας τα 158.299 ευρώ.
Αναλυτικά , σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1. Στις 31/10/2024 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία, η επιχείρηση ΕLETAKO LIMITED, 100% θυγατρική της εταιρείας με την επωνυμία «CORΕ INNOVATIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «CORΕ INNOVATIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E», η οποία με την σειρά της ελέγχεται πλήρως από την εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ, αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο διά εξαγοράς από την εταιρεία Lanius Limited του 100% των μετοχών της εταιρείας ZENROW Ltd, η οποία με την σειρά της ελέγχει κατά 100% την εταιρεία στόχο «TWENTY FOUR SHOPEN ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και με διακριτικό τίτλο «TWENTY 4 SHOPEN».
2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι:
Η εταιρεία «TWENTY 4 SHOPEN» δραστηριοποιείται στην αγορά της μικρής λιανικής (μίνι-μάρκετς) και η εταιρεία «CORE INNOVATIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE» έχει τις ακόλουθες δραστηριότητες: α) υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου: λειτουργεί το πρώτο Loyalty Marketplace στην ελληνική αγορά, το allsmart.gr,
β) B2B Υπηρεσίες: Αντιπροσωπεύει κορυφαίους ξένους οίκους στην ευρωπαϊκή αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για επιχειρήσεις, γ) Διανομή και Logistics: Εξειδικεύεται στη διανομή και τα logistics των προϊόντων που εμπορεύεται και αντιπροσωπεύει,
δ) Καταστήματα Ευκολίας (Convenience Stores): Δημιουργεί ένα δίκτυο καταστημάτων που προσφέρουν ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας, εξυπηρετώντας καθημερινές ανάγκες με άμεσο και φιλικό τρόπο.
Οι υπόλοιπες αναφερόμενες στο σημείο 1 εταιρείες, είναι αποκλειστικά εταιρείες συμμετοχών, ενώ η εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ» δραστηριοποιείται στους τομείς της διύλισης πετρελαίου και παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αυτού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Βαρύ sell off για τις τεχνολογικές μετοχές – Στο -2% ο Nasdaq λίγο πριν το κλείσιμο
- ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ με τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο
- Σαμαράς: Συνεχίζει την κριτική στον Μητσοτάκη, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για νέο κόμμα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.