ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καταγράφει ένα νέο ρεκόρ, με την άφιξη σήμερα στις 08:00 του πλοίου με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων που έχει εξυπηρετήσει ποτέ.
Το πλοίο «CMA CGM Jean Gabriel», έτους κατασκευής 2018, σημαίας Μάλτας και με δύο γέφυρες, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 19 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Τεργέστης και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 15 Νοεμβρίου, με τελικό προορισμό το Shekou της Κίνας.
Η συνολική χωρητικότητά του είναι 10.926 TEU και αντιστοιχεί σε 96.233 τόνους, 17% μεγαλύτερη αυτής του πλοίου «APL DETROIT» της CMA CGM, που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι τον Απρίλιο του 2024 και το οποίο καταγράφηκε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης ως το μεγαλύτερου μήκους πλοίο που ελλιμενίστηκε στην ιστορία του.
Διαβάστε επίσης:
Ρουκέτα κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Άντονι Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ
Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πτώση κερδών για τη BYD μετά από τέσσερα χρόνια – Πιέσεις από τον ανταγωνισμό στην Κίνα
- Ανδρουλάκης: «Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου»
- Μεγάλη γιορτή για τα ζώα συντροφιάς σήμερα στο Μαρούσι από το topetmou.gr – Παρών ο Ερμής και ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Δένδιας: Nέα οπλικά συστήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Μετάβαση σε μία νέα εποχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.