ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, από το Ισραήλ, καθώς λόγω των συναγερμών για ρουκέτες της Χεζμπολάχ που ήχησαν στο Τελ Αβίβ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα καταφύγιο.
Συγκεκριμένα, το Ισραήλ είπε ότι κατέρριψε ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ, καθώς ο Άντονι Μπλίνκεν, ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα καταφύγιο.
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούσαν σε όλη την ισραηλινή πόλη το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, καθώς καπνός, προφανώς από αναχαιτισμένο βλήμα, εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από το πολυτελές ξενοδοχείο του κ. Μπλίνκεν.
Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, στο 11ο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τις 7 Οκτωβρίου, ήταν μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων και άλλων προσκεκλημένων που κατευθύνθηκαν στο καταφύγιο στον κάτω όροφο κατά τη σύντομη στάση τους στο Ισραήλ.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα είπε ότι είχε βάλει στόχο τη στρατιωτική βάση Glilot στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση.
Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς ηγέτες την Τρίτη για να τους παροτρύνει «να εκμεταλλευτούν» τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, την περασμένη εβδομάδα πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη.
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: Εισήλθε και πάλι στη λίστα των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης
