ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση 5,4% σημείωσε τον Ιούλιο ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων των κλάδων Καταλυμάτων και Υπηρεσιών Εστίασης, συνεχίζοντας να αντλεί ώθηση από την ισχυρή τουριστική σεζόν.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αθροιστικά, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο ανήλθε σε 2.151.933.093 ευρώ από 2.041.259.507 ευρώ τον Ιούλιο του 2023, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2023 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου (16,8%) και η μικρότερη αύξηση (2,6%) στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε Μύκονο και Σαντορίνη, τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καταγράφεται πάντως μείωση του τζίρου. Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου καταγράφεται πτώση 7,8% και στη Π.Ε. Θήρας πτώση 6,7% μετά από μείωση 4,9% και 1,2% αντίστοιχα τον Ιούνιο.
Αναλυτικά, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 1.798.272.704 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 1.709.327.645 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 353.660.389 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023, όπου είχε ανέλθει σε 331.931.862 ευρώ.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εδώ.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Προανήγγειλε ειδικούς χώρους για την αποθήκευση των κινητών στα σχολεία
Χρυσοχοΐδης: Θα παρέμβουμε αν παραβιαστεί η Σένγκεν – Θα παλέψουμε μαζί με άλλες κυβερνήσεις
Google: Ακυρώνει το πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. το ευρωπαϊκό δικαστήριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Μέση Ανατολή
- Μεντβέντεφ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, αν ο Τραμπ συνεχίσει την παράλογη πορεία του
- FT: Πώς το Ισραήλ παρακολουθούσε την Τεχεράνη και έφτασε στη δολοφονία Χαμενεϊ
- Τι θα κάνει ο «Κίμων» και οι «Οχιές» στην Κύπρο, ο Δένδιας στη Μεγαλόνησο και οι Βρετανοί στον κόσμο τους, τι θα γίνει με ανασχηματισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.