• Big Story

    Στον Φάις και επίσημα η Καλογήρου

    • NewsRoom
    Φάις Καλογήρου

    O επιχειρηματίας Σάμι Φάις με την σύζυγο του Μαρία Καλάβρια


    Στον όμιλο του Σάμι Φάις πέρασε τελικά η εταιρεία Λεμονής (πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία των καταστημάτων Καλογήρου), έπειτα από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων του ομίλου Φάις τόσο με τις πιστώτριες τράπεζες όσο και με την οικογένεια Λεμονή.

    Το προσύμφωνο υπεγράφη την Τετάρτη (21 Ιουνίου) και προβλέπει τη μεταφορά της εταιρείας Λεμονής στον Φάις.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  η οικογένεια Λεμονή παραμένει στο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 15%. Αντίθετα, το 70% περνάει στον έλεγχο του ομίλου Φάις, ενώ το 15% σε μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, οι υποχρεώσεις της Λεμονής είχαν διαμορφωθεί σε 61,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές έφταναν στα 27,8 εκατ. ευρώ.

    Η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Φάις

    Την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, EUROBANK, την εταιρία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της, με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας Λεμονής.

    Με ιστορία 127 χρόνων, η Λεμονής Α.Ε. είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, TOD’S, SALVATORE FERRAGAMO, HOGAN, ΧΑΡΑΛΑΣ, NINE WEST.

    Έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, φέρνοντας τα μεγαλύτερα fashion lovebrands όπως PRADA, DKNY, GUCCI, FRATELLI ROSSETTI, SAINT LAURENT, JIMMY CHOO, MICHAEL KORS και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Από το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ που άνοιξε το 1890 μέχρι τώρα, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη ποιότητα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την Λεμονής Α.Ε. ως πρωτοπόρο στο είδος της!

    Ο Όμιλος Φάις ευχαριστεί τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στο εγχείρημα, την Core Capital Partners, πολύτιμο σύμβουλο στην πολύμηνη προσπάθεια, καθώς και τις ALPHA ΒΑΝΚ και EUROBANK, για την εμπιστοσύνη και την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understanding (MoU).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jumbo: Με 23,22% στα δικαιώματα ψήφου ο κ. Απόστολος Βακάκης



    ΣΧΟΛΙΑ