ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση 1,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούλιο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023, έναντι μείωσης 14,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση αυτή στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται:
α. Στη μείωση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 2,5%, και
β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 0,2%.
Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,2% τον Ιούλιο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2024, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023.
Διαβάστε επίσης:
Τον Ιανουάριο ξεκινάει το «Σπίτι μου ΙΙ» – Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στεγαστική πολιτική
ΑΑΔΕ: E-mail σε 50.000 επιχειρήσεις για την υποχρέωση διασύνδεσης POS – ταμειακών συστημάτων
Goldman Sachs: Tα μηνύματα των Ελλήνων τραπεζιτών στους επενδυτές στο Ετήσιο Συμπόσιο του οίκου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Βαριές απώλειες -1,52% για τον S&P 500 μετά την άνοδο του πετρελαίου – Μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες για το private credit
- Νετανιάχου: «Δεν θα έδινα ασφαλιστήριο ζωής σε κανέναν από τους νέους ηγέτες του Ιράν»
- Ισραήλ: Νέα επίθεση μεγάλου εύρους κατά της Τεχεράνης – Προειδοποίηση και για τη Βηρυτό
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης διέγραψε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.