ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σημειολογική και ενδεικτική της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στην υποστήριξη της περιοχής, χαρακτήρισε την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον Daniel, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας .
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 180 εκατ. ευρώ από την Κρατική Αρωγή, 270 εκατ. για αποζημιώσεις στην παραγωγή, περίπου 237 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ, ήδη, εκτελούνται έργα στις υποδομές που ξεπερνούν τα 1,4 δισ. ευρώ.
Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής, σημειώνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης χρειάζεται χρόνο να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη με ένα «μαγικό ραβδί».
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, όπως εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρέπει να ακολουθηθούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες, προσδιορίζοντας ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προβλέπει μια πενταετία για την ολοκλήρωση των έργων.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ίδια τα έργα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή, ανέφερε ότι έχουν έναν διττό χαρακτήρα, καθώς, εκτός από αρδευτικά, θα είναι και αντιπλημμυρικά έργα.
Διαβάστε επίσης:
ΝΔ: Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού
Σταϊκούρας: Εγκαίνια νέας γραμμής λεωφορείων στη ΒΙΠΕ Σίνδου της Θεσσαλονίκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τελεσίγραφο 48 ωρών του Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν να ανοίξει το Στενό του Oρμούζ – Με επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές προειδοποίησε ότι θα απαντήσει η Τεχεράνη (Live Upd)
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.