ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Αίγυπτος δήλωσε την Τετάρτη ότι η ισραηλινή κλιμάκωση την οποία συνιστά το πλήγμα που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, υποδηλώνει έλλειψη πολιτικής βούλησης από το Ισραήλ για αποκλιμάκωση.
Σύμφωνα με το Reuters, σε δήλωσή του, το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι αυτή η κλιμάκωση, μαζί με την απουσία προόδου στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, “περιπλέκει την κατάσταση”.
Η Αίγυπτος είχε λάβει ρόλο μεσολαβητή στις πρότερες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων, φιλοξενώντας και κάποιες από αυτές με σκοπό «την προσέγγιση των απόψεων της Χαμάς και του Ισραήλ» ώστε να συναφθεί μια συμφωνία «το συντομότερο δυνατόν».
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Διαμηνύει πως δεν θέλει κλιμάκωση, αλλά προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα
Φωτιά τώρα στο Αιγάλεω – Μήνυμα από το 112
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνικές τράπεζες: Η μάχη των ξένων οίκων για το νέο ράλι – Πού βλέπουν άνοδο έως 30%
- Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφους του CNN και του MS NOW
- Φθιώτιδα: Ταυτοποιήθηκαν μέλη εγκληματικών ομάδων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους ως δήθεν «λογιστές»
- Τραμπ: Σίγουρος πως ο γιος του θα αποπληρώσει τον Ρώσο ολιγάρχη Ουμάρ Κρεμλέφ για το γαμήλιο πάρτι στις Μπαχάμες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.