ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές ποινές, τις έσχατες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, με αφορμή το επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ημερών με «πρωταγωνιστές» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τον συνάδελφό του από τη ΝΔ Νίκο Δένδια.
Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που βασίζεται στον κανονισμό, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα έχει δικαίωμα λόγου ή συμμετοχής στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των επιτροπών ενώ θα δει τη βουλευτική του να απομειώνεται κατά ¼.
Η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε επιπλέον να εισηγηθεί να απαγορευθεί στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η συμμετοχή σε αποστολές στο εξωτερικό μέχρι να ολοκληρωθεί και η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, στα πλαίσια της οποίας σε αρκετούς εξ αυτών έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 15 Μαΐου όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί λεκτικά στον Νίκο Δένδια, καθώς πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε.
«Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω», «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου», ήταν κάποιες από τις ατάκες του Ηλία Κασιδιάρη.
Στο σημείο εκείνο, ο Δένδιας του ζήτησε τον λόγο, με τον Κασιδιάρη να κατεβαίνει από τα έδρανα και να τον σπρώχνει βίαια, με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες να τον λούζουν με νερό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: Αν δεν τα βρούμε στο Eurogroup, έχουμε και τη Σύνοδο Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης: Παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το… όπλο (pics)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κασιδιάρης βγαίνει από την Βουλή βρίζοντας μετά το σκηνικό με τον Δένδια (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΜΗΤΕΡΑ: Σύστησε Επιστημονική Επιτροπή Κύησης Υψηλού Κινδύνου σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ
- Ο Τσέχος σαμποτέρ της Aegean, τα σχέδια του Χόλτερμαν, η γιορτή του Περιστέρη, το μαγικό ραβδί του Ορσέλ στην Alpha, το νέο Βατερλό της ACAG, τι συμβαίνει με τον Γεραπετρίτη και γιατί είναι happy ο Πιέρ
- Γιατί δέχθηκε συγχαρητήρια ο Δένδιας, η απίστευτη ατάκα του Αδωνι για την προσθετική μαλλιών, ποιους θα δει η Κοβέσι και γιατί δάκρυσε ο Νικήτας
- Όμιλος «Γλάρος»: Από την κουζίνα του Σκλαβενίτη στις αγορές του εξωτερικού
