ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και προβάδισμα Δούκα στην κούρσα διαδοχής , το οποίο μάλιστα ενδυναμώνεται και από τη σύμπλευση με Χριστοδουλάκη, δείχνει δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC , παραμονές της συνεδρίασης της Κέντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατά την οποία το θέμα ηγεσίας θα τεθεί επι τάπητος και αναμένεται η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Αναλυτικά , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ποσοστό πάνω από το 70% των συμμετεχόντων (συγκεκριμένα το 72,2%) στη δημοσκόπηση έχει την πεποίθηση πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, κατέχει την πρωτιά με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει επίσης ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.
Η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Με δεδομένο ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει τον διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ, μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πλέον υπολογίσιμο (18,3%) με «καθαρό» προβάδισμα σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Χάρη Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,4%).
Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Διαβάσατε επίσης:
Γαλλία-Εκλογές: Πρώτος με 37% ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός», σύμφωνα με δημοσκόπηση
Μητσοτάκης: Η στρατηγική ατζέντα λαμβάνει υπόψη όλες τις σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεραμέως: Από 1η Απριλίου η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι είπε για την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» (βίντεο)
- Oracle: Το στοίχημα των 50 δισ. δολ. για νέες υποδομές cloud – Οι κίνδυνοι και οι προοπτικές
- Titan: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της γαλλικής Vracs De L’Estuaire
- AstraZeneca: Μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός – Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.