ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πετρέλαιο υποχώρησε καθώς μια νέα πώληση ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, η οποία συνάντησε αδύναμη ζήτηση, ενίσχυσε τις ανησυχίες της αγοράς περί μιας αύξησης των επιτοκίων από τη FED,τροφοδοτώντας μια αίσθηση κινδύνου στις αγορές.
Το WTI Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,8% για να διαμορφωθεί στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο το Brent Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 83,60 δολάρια το βαρέλι.
Το WTI είχε ενισχυθεί κατά 2,7% την Τρίτης, μετά τις επιθέσεις κατά ελληνικών συμφερόντων πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφας.
Η αγορά αναμένει πλέον την επικείμενη διαδικτυακή συνεδρίαση των υπουργών του OPEC+ την Κυριακή, στην οποία προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία για επέκταση των περικοπών και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η προσδοκία αυτή βοήθησε τόσο το WTI όσο και το Brent να ξεπεράσουν τους κινητούς μέσους όρους των 100 ημερών τις τελευταίες ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Όμιλος Calilo: Κατέθεσε σχέδιο για συγκρότηση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στην Ιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα το απόγευμα η καταβολή της Α’ φάσης για το επίδομα παιδιού Α21
- Eli Lilly: Συμφωνία έως 2,75 δισ. δολάρια με την InSilico για φάρμακα μέσω AI
- Toyota: Πτώση πωλήσεων τον Φεβρουάριο – Ανησυχία για εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω Μέσης Ανατολής
- Ισραήλ: «Πράσινο φως» στον προϋπολογισμό 2026 με εκτόξευση αμυντικών δαπανών λόγω πολέμου με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.