Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τη φωτιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης», ενέργεια που σύμφωνα με τις έρευνες των αρμόδιων διωκτικών Αρχών, οφείλεται σε εμπρησμό.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά του εμπρησμού, της φθοράς με φωτιά, της χρήσης εύφλεκτων υλών και της παράβασης του νόμου περί κροτίδων (τα δύο τελευταία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου).
Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.
Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί να περιληφθούν στη δικογραφία τα αποτελέσματα από την επιτόπια έρευνα που διεξήγαγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το βιντεοληπτικό υλικό από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ακόμη ζητεί να ληφθεί κατάθεση από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρο Καρυπίδη και να προσδιοριστεί επ’ ακριβώς το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.
Η φωτιά προκλήθηκε λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου των «κιτρίνων» στον Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου από τον Παναθηναϊκό.
Διαβάστε επίσης:
Ισπανία: Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι επισκέπτεται τη Μαδρίτη όπου θα υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας
Χάρβαρντ: Οι ακραίες θερμοκρασίες αυξάνουν δραματικά τα εγκεφαλικά επεισόδια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ΚΜ και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί, σε ποιο χωριό ήταν ο Τσίπρας και η Μαρέβα, το πρώτο ματς στον Βοτανικό και ο Μπαμπινιώτης για τα μπλόκα
- Τα 13 σχήματα των «μεγάλων» της αγοράς που αύξησαν τον μετοχικό τους πλούτο κατά 8+1 δισ. ευρώ μέσα στο 2025
- Diamonds are forever: Τα μονόπετρα που έλαμψαν το 2025 και οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2026
- Ελ Κααμπί: Πανζουρλισμός στα social media για τα απίθανα γκολ, τι ισχύει με νέο συμβόλαιο και Ολυμπιακό