ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες διαμαρτυρία σχεδιάζουν για αύριο Τρίτη οι αγρότες στις Βρυξέλλες. Εκτιμάται, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ότι περίπου 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας. Κεντρικές αρτηρίες θα κλείσουν από τις 6 το πρωί τοπική ώρα.
Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που οι αγρότες φτάνουν με τα τρακτέρ στην ευρωπαϊκή γειτονιά των Βρυξελλών.
Την 1η Φεβρουαρίου πάνω από 1000 τρακτέρ είχαν κατακλύσει τους δρόμους, ενώ είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επέστρεψαν στις 26 Φεβρουαρίου, όταν κατάφεραν να προσεγγίσουν ακριβώς έξω από το κτίριο των συνεδριάσεων των υπουργών Γεωργίας, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καίγοντας λάστιχα και πετώντας σανό τους δρόμους.
Αύριο ορισμένες ομάδες κάνουν λόγο για «συμβολική διαμαρτυρία» έτσι ώστε να υπάρξει επιπλέον μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΕ: Η Κομισιόν χρηματοδοτεί την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΕ: Ελήφθησαν οι επιστολές από Ελλάδα και Ιταλία – Δημοσιονομική ανάσα έως 0,6% του ΑΕΠ για την ενεργειακή κρίση
- Παπασταύρου: Σύσκεψη με το ΣΕΒ για το κόστος ενέργειας και τη στήριξη της βιομηχανίας
- TÜV AUSTRIA: Συμμετείχε στη Εβδομάδας Μείωσης Σπατάλης Τροφίμων2026 με δύο δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέος δικηγόρος της Γάκα ο Πέτρος Πανταζής – Ο 3ος σε δύο μέρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.