ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ομιλία του προς τα στελέχη της ΝΔ στην Αίγινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και τόνισε πως το τέταρτο μνημόνιο θέτει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι, «Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο μνημόνιο. Ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι’ αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος».
«Ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα μνημόνια».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σημείωσε ότι η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε πως η κοινωνία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι, «Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. Ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα και αυτά τα οποία θα συμβούν, δεν είναι ένας νομοτελειακός μονόδρομος. Και μέσα από μία τολμηρή ατζέντα μεγάλων αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, μπορούμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ένα χρέος ως παράταξη να μην επιτρέψουμε στην κοινωνία να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως Νέα Δημοκρατία, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πώς μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρκεστεί μόνο στη σκληρή κριτική Γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε καλά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς η κυβέρνηση η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλινικές μελέτες: «Σβήνει» η ελπίδα για τα 2,5 δις το χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλε Φάλαινα: Νέα καταγγελία από μητέρα 14χρονου στο Κιλκίς
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιράν: Ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος με 57%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.