ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόχος δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία με αμοιβή, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.
Όπως λειτουργούν εδώ και 22 χρόνια τα απογευματινά ιατρεία, έτσι μπορούν να λειτουργήσουν και τα απογευματινά χειρουργεία και η κάθε κλινική θα αποφασίσει αν μπορούν να τα θέσουν σε λειτουργία.
Η ασφαλιστική δικλείδα που έχουμε θέσει, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να μη μεταφερθούν στο απογευματινό ωράριο ασθενείς που έχουν ραντεβού σε πρωινά χειρουργεία προκειμένου να πληρώσουν, τα απογευματινά χειρουργεία θα λειτουργούν με πουποθέσεις σε σχέση με τα πρωινά χειρουργεία.
Σε ότι αφορά τις αυξήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τους μισθούς των γιατρών και του προσωπικού».
Τόνισε όμως πως τα έσοδα του κράτους από τον ΕΝΦΙΑ είναι 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και πως – για να διπλαστεί ο μισθός των νοσοκομειακών γιατρών, όπως ζητείται – θα έπρεπε να επιβληθεί ένας ακόμη ΕΝΦΙΑ.
Διαβάστε επίσης:
7+1 μύθοι σχετικά με τα ζωικά λίπη στη διατροφή μας
Ιλαρά: Έρχεται κορύφωση τους επόμενους μήνες, λέει το ECDC – Τι ζητά η Κομισιόν
Τα χορτοφαγικά εστιατόρια της Ελλάδας – Σε ποια πόλη θα βρείτε τα περισσότερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης, ο εμβληματικός «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»
- Ένα μίλι μακριά, στη Μινεάπολη
- Τα πρόστιμα 7.000 ευρώ στους αγρότες, τα 10 κεράκια του ΚΜ, η κυριαρχία Ζαχαράκη, το ΚΑΡΠΑ της Νίκης και το σκάνδαλο στην Κύπρο
- Απ. Βακάκης: Μερισματικό bonus 67 εκατ. στους μετόχους της Jumbo και… βολές για τα αγροτικά μπλόκα και το πολιτικό σύστημα