ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με ταυτόχρονους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και τελωνείων, αλλά και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στη σύσκεψή στη Νίκαια της Λάρισας.
Οι αγρότες προτάσσουν επτά αιτήματα, τα οποία είναι κοινά για όλους. Ειδικότερα ζητούν:
-Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο
-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις
Επιπλέον, στα επιμέρους αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας για την αποκατάσταση των καταστροφών από την κατηγορία Ντάνιελ θα παρατεθούν σε παράρτημα των βασικών τους αιτημάτων.
Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος: «Ευχαριστούμε όλα τα μπλόκα, όλη την Ελλάδα που σήμερα ήταν εδώ στη Νίκαια. Είμαστε ενωμένοι, έχουμε αιτήματα, είναι η ώρα του πρωθυπουργού αλλά με απαντήσεις. Εμείς θα είμαστε στην Εθνική, θα κάνουμε τις κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται, ούτε βήμα πίσω».
Ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν αφορούν:
-Κλείσιμο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ από αύριο.
– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.
– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: Αποσύρεται ο στόχος για μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου που συνδέονται με τη γεωργία
Εκατοντάδες αγορές σύγχρονων τρακτέρ στην Agrotica, με στήριξη από κρατικές επιδοτήσεις
Αυγενάκης: Θα πάμε τον πρωτογενή τομέα εκεί που πραγματικά του αξίζει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο με 150 αστυνομικούς στους δρόμους για το κυκλοφοριακό – Σύντομα τα πρόστιμα από τις «έξυπνες κάμερες»
- Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι στην αγορά εργασίας
- Φυσικές καταστροφές: Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τη χορήγηση στεγαστικής αρωγής
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ανοιχτά τον Νετανιάχου – «Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον σκοτώσουμε»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.