ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν 35 δισ.!
Πετύχαμε, λοιπόν, ορισμένα σημαντικά ρεκόρ: Μετά το 2010 ήταν το μεγαλύτερο ποσό έκδοσης δεκαετούς ομολόγου. Με το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών. Το spread αναμένεται να είναι το χαμηλότερο. Το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να κλείσει γύρω στο 3,5%.
Όλα αυτά πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευθεί, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού και αντίστοιχα οφέλη για τους Έλληνες φορολογούμενους.
Αυτό είναι μια επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».
Διαβάστε επίσης
Bloomberg: Ρεκόρ ζήτησης για το 10ετές ελληνικό ομόλογο
Ευρωζώνη: Στάσιμο το ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2023 – Οριακά απέφυγε την ύφεση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πεσκόφ: Απορρίπτει τις φήμες για «ρήξη» ανάμεσα σε Λαβρόφ και Πούτιν
- Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε τελικές συζητήσεις για εμπορικές συμφωνίες με εταίρους από τις ΗΠΑ – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λάρισα
- Βάρρας σε Βορίδη: Με κάλεσε στο γραφείο του και μου ζήτησε να παραιτηθώ