ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές σε αστικά κέντρα απ’ άκρου σ’ άκρο της Ουκρανίας, που οδήγησαν στην κήρυξη κατάστασης συναγερμού σε όλη την επικράτεια.
Στις κάπου έξι πόλεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο ρωσικών πληγμάτων συγκαταλέγονται η Χαρκίβ (βορειοανατολικά), η Λβιβ (δυτικά) και η Οδησσός (νότια), σύμφωνα με τις αρχές. Κηρύχθηκε συναγερμός σε όλη τη χώρα περί τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Κονότοπ, στην περιφέρεια Σούμι, όπου χτυπήθηκε τεράστια πολυκατοικία.
Στη Χαρκίβ εξαπολύθηκαν τουλάχιστον δέκα πλήγματα σε δυο κύματα. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό περιφερειάρχη της Ολέγκ Σινεγκούμποφ.
Ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ έκανε λόγο για πυραύλους S-300 και X-22 που προκάλεσαν προβλήματα στον εφοδιασμό των συγκοινωνιών με ηλεκτρισμό.
Στην Οδησσό, ακίνητο υπέστη ζημιές, όμως η πυρκαγιά που προκλήθηκε οριοθετήθηκε γρήγορα, ανέφερε ο δήμαρχος Χενάντι Τρουχάνοφ.
Στη Λβιβ, πόλη της δυτικής Ουκρανία που γίνεται σπανιότερα στόχος, ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι αναφέρθηκε σε «δύο πλήγματα» κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια με συνολικά «δέκα Shahed» (σ.σ. πρόκειται για drones ιρανικής κατασκευής που το Κίεβο λέει πως χρησιμοποιεί η Μόσχα στις επιθέσεις της).
Πρόσθεσε ότι εκδηλώθηκε «πυρκαγιά σε εγκατάσταση κρίσιμης σημασίας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι αρχές αναφέρθηκαν επίσης σε εκρήξεις στην περιφέρεια Ντνίπρο.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, «κατευθυνόμενοι πύραυλοι» εκτοξεύθηκαν από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS.
Χθες Πέμπτη, ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα σε δυο χωριά στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νότια), σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι κατέστρεψε ουκρανικό drone στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Κουρσκ, όχι μακριά από τα ουκρανορωσικά σύνορα.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα Τραμπ και από το Μέιν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jamie Dimon: Οι θέσεις εργασία στην JPMorgan δεν θα μειωθούν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Χρηματιστήριο: Βουτιά στην Metlen μετά την έξοδο από τον MSCI – Πάρτι σε Cener και Viohalco
- Γεωργιάδης: Δεν μου αρέσει η υποκρισία – Αν η Καρυστιανού έχει πολιτικές φιλοδοξίες και θέλει να πολιτευτεί οκ
- ΥΠΕΝ: Ψήφος εμπιστοσύνης η συμφωνία ExxonMobil, HelleniQ και Energean στο Block 2, 40 χρόνια μετά την τελευταία υπεράκτια γεώτρηση