ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόρεια Μακεδονία: Προχρηματοδότηση 6 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάπτυξης της ΕΕ – Η πρώτη χώρα από τα Δ. Βαλκάνια
Σταθερή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η προσχώρηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους κόλπους της, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Επισήμανε ταυτόχρονα ότι αναμένονται από αυτές τις χώρες «περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ειδικά στον τομέα του κράτους δικαίου και στον τομέα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης», αλλά και η ΕΕ από την πλευρά της πρέπει να κάνει το δική της «εργασία».
Ο Σαρλ Μισέλ επανέλαβε τον στόχο για τη διεύρυνση μέχρι το 2030. «Γνωρίζετε την προσωπική μου δέσμευση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέχρι το 2030. Είναι μία ξεκάθαρη φιλοδοξία και απαιτεί πολλή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές» ανέφερε.
Διαβάστε επίσης:
Μπάιντεν: Συνάντηση με συγγενείς Αμερικανών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς
Ζελένσκι: Ο Ορμπάν δεν έχει λόγο να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Φον ντερ Λάιεν: Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους «εξτρεμιστές» εποίκους στη Δυτική Όχθη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: Δεσμευόμαστε για ασφαλή Θάλασσα με έμφαση στην εκπαίδευση των νέων
- Με κέρδη οι ευρωαγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας – Απώλειες για τις μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας
- Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν πρέπει να τηρήσει τώρα το δικό του μέρος της συμφωνίας
- Ένωση Δικαστών: Κωμική η δήλωση του Κασσελάκη για τη δικαστική απόφαση για το πόθεν έσχες του
