ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το κτίριο που άνοιξε τις πόρτες του τις προηγούμενες ημέρες για τους πρώτους επισκέπτες φιλοξενεί το λογοτεχνικό, αλλά και προσωπικό αρχείο του ποιητή, Κωνσταντίνο Καβάφη, καθώς και 966 βιβλία που περιλαμβάνονταν στη βιβλιοθήκη του.
Μαζί με αυτά, ο κόσμος μπορεί να ανακαλύψει ένα κομμάτι της ψυχής του ιδίου.
«Εκατόν εξήντα χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Κ. Π. Καβάφης αποκτά μια νέα “στέγη”. Στόχος μας δεν είναι να γίνει ένα “μουσείο” Καβάφη, αλλά ένας βιωματικός χώρος όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να πάρει μια εικόνα του πνευματικού και υλικού βίου του ποιητή, όσο βέβαια είναι αυτό εφικτό και χωρίς ψεύτικους εντυπωσιασμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Καλούμε για άμεση αποκλιμάκωση και μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση στην Μέση Ανατολή
- Κιάτο: Πιάστηκαν τα μαλλιά 40χρονης εργαζομένης σε μηχάνημα – Της έφυγε το δέρμα από το μέτωπο μέχρι το κεφάλι
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθανασίου και Χατζηβασιλείου οι εν ενεργεία βουλευτές που αναφέρονται στην τρίτη δικογραφία
- Η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα Full Health Value
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.