ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρή είναι η ζήτηση για το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank
Το βιβλίο προσφορών άνοιξε το πρωί της Τρίτης και ήδη καταγράφεται υπερδιπλάσια υπερκάλυψη, καθώς οι επενδυτές έχουν υποβάλλει προσφορές άνω του 1,6 δισ. ευρώ για τον τίτλο.
Τo guidance για την τιμολόγηση του τίτλου κινείται πλέον στο 5,875%, έναντι αρχικών σκέψεων για κουπόνι 6,25% ενώ στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση βαθμολογείται με Βa1 (με θετικό outlook) από Moody’s, BB- (με θετικό outlook) από S&P και BB (με σταθερό outlook) από Fitch.
Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, γνωστών ως MREL, του ομίλου στο πλαίσιο και της προοπτικής ενσωμάτωσης της Ελληνικής Τράπεζας.
Στη βάση αυτή, η σημερινή έκδοση δεν είχε προαναγγελθεί, αλλά στοχεύει στην εμπροσθοβαρή κάλυψη των σχετικών υποχρεώσεων ενόψει της αύξησης των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού (risk weighted assets) που θα δημιουργήσει η απορρόφηση της κυπριακής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ελέγχει ήδη το 55,3% της Ελληνικής Τράπεζας και ο σχεδιασμός προβλέπει την πραγματοποίηση δημόσιας πρότασης για την πλήρη εξαγορά της.
Διαβάστε επίσης
Eurobank: Senior ομόλογο για 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6%
Κοινή επένδυση Κόκκαλη – Κωνσταντακόπουλου στη Βούλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ωνάσης: Το deal που θα άλλαζε τον κόσμο και θα τον έκανε «αυτοκράτορα»
- Νέες μαρίνες βγάζει στην αγορά το Υπερταμείο
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι θα κάνει ΤΩΡΑ η Intralot, τα νέα πρόσωπα της METLEN, τα μυστήρια της ΕΧΑΕ, τα λάθη της Εθνικής με την Παυλίδης, η νέα επένδυση της Τραυλού, το ράλι της THEON, τα παρασκήνια του Ωδείου και η νίκη Κούστα στις Σπέτσες
- Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας: Βάζει πόδι στα Βαλκάνια με νέο εργοστάσιο στη Σερβία
