ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιβατική κίνηση, στο λιμάνι του Ηρακλείου το δεκάμηνο του 2023 εμφάνισε σημαντική αύξηση.
Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες κρουαζιέρας ανήλθαν στους 344.332 σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2022, εκ των οποίων 88.189 ήταν Αμερικανοί, Ιταλοί 50.255, Άγγλοι 40.306 , Γερμανοί 36.222, Ισπανοί 15.397, Καναδοί 11.638, Αυστραλοί 10,730, Γάλλοι 10.376, Έλληνες 8.608 και Τούρκοι 8.492.
Οι προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων έως 31 Οκτωβρίου 2023 ανήλθαν σε 220 έναντι των 207 του 2022, παρουσιάζοντας μία πολύ σημαντική αύξηση.
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, χωρίς ακόμη να έχει σημάνει η λήξη για τη φετινή χρονιά, προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων υπάρχουν τόσο τον Νοέμβριο όσο και τον Δεκέμβριο. Με βάση το πρόγραμμα αναμένονται 25 κρουαζιερόπλοια τον Νοέμβριο και 11 τον Δεκέμβριο, γεγονός που σηματοδοτεί την τόνωση της τουριστικής αγοράς σε μία περίοδο τουριστικά ανενεργή για την πόλη.
Μέχρι τέλος του 2023 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 256 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Ηρακλείου, αριθμός ρεκόρ για τα ιστορικά δεδομένα του λιμένος.
Όπως καταδεικνύουν τα παραπάνω στοιχεία αφενός μεν αποδεικνύεται η δυναμική του Λιμένος Ηρακλείου λόγω των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών του, αφετέρου δε αποδεικνύεται ότι το Ηράκλειο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το έτος 2023 αποτελεί ένα ακόμα έτος σημαντικής προόδου για την κρουαζιέρα με σημαντικά ποσοστά ανάπτυξης, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για την πόλη του Ηρακλείου, όσο και για την οικονομία της Ελλάδας.
Διαβάστε επίσης:
Attica Group: Στις 22 Νοεμβρίου η νέα ΕΓΣ για την έγκριση της συγχώνευσης της ANEK
Πάνος Λασκαρίδης: Η επέκταση στα τάνκερ και οι κινήσεις για πιο «πράσινο» στόλο
Moore Maritime Index: Αυξήθηκαν οι δαπάνες στα φορτηγά από 5 έως 9% και στα τάνκερ από 3% έως 7%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες εν μέσω αβεβαιότητας για τους αμερικανικούς δασμούς – Βουτιά 16% για τη Novo Nordisk
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Συνελήφθη ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον
- Ιράν: Κίνδυνος κλιμάκωσης πέραν των συνόρων σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
- Σλοβακία: Διακόπτει την παροχή ρεύματος στην Ουκρανία μετά το πλήγμα στον αγωγό Druzhba
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.