ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
Titan: Στο 171,6% οι… τιτάνιες αποδόσεις για τους μετόχους την τελευταία διετία, ξεπερνώντας και τα κέρδη του χρυσού
Οι νέες αποτυχίες του ΚΜ και ο ανασχηματισμός, η λάμψη των 6 μετοχών και τι έγινε με την Πειραιώς, τι συμβαίνει με τα Μάρμαρα Παυλίδης, πόσο αγόρασε ο Κούστας το Αθηνών Αρένα, το Safe, ο Μυτιληναίος, ο Κρίστιαν και η ήττα Σαρακάκη, γιατί έγινε έξαλλος ο Δένδιας με τον Μπουτσικάκη, και οι απίθανες σπατάλες των ΕΑΣ
Στην πλαίσιο της Ανοιχτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, που πραγματοποιείται σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με συντονιστή της συζήτησης την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.
Ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι κοινή διαπίστωση στο βιομηχανικό συνέδριο (που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, χθες, Δευτέρα), ήταν πως το 2030 δεν είναι και τόσο μακριά, και πώς ό,τι τομές, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι να κάνουμε πρέπει να τις ξεκινήσουμε από σήμερα.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι η συγκυρία, παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, είναι θετική για μια τόσο κρίσιμη καμπή, και ότι έχουμε πολλούς λόγους για να αισιοδοξούμε αλλά κανέναν για να επαναπαυόμαστε.
“Η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο -τόνισε- και για τα επόμενα 2-3 χρόνια το πεδίο προδιαγράφεται θετικό παρά τις μεγάλες, νέες, προκλήσεις από τις φυσικές καταστροφές, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή. Έχουμε την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, οι οποίες έχουν βελτιώσει τη θελκτικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό, παρά τις πολλές εξωγενείς προκλήσεις.
Μετά από μια δεκαετή επενδυτική ανομβρία, σήμερα υπάρχει μια σημαντική λίστα επενδύσεων και έργων, ιδιαίτερα σοβαρή χρηματοδοτική προοπτική από την Ευρώπη, και μεγάλη αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η επίτευξη της επενδυτική βαθμίδας.
Παράλληλα, οι εξαγωγές ακολουθούν αυξητική πορεία, με τις βιομηχανικές να έχουν τριπλασιαστεί από το 2010, ενώ το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων βρίσκεται σε πρωτοφανή, για τα ελληνικά δεδομένα, άνθιση.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε στο σημείο αυτό ότι “η κοινωνία δείχνει, πιο έτοιμη και πιο απαιτητική από ποτέ”, και βέβαια, το ότι “η χώρα έχει επιτύχει μια αναπτυξιακή ορμή, δεν σημαίνει πως νομοτελειακά θα πετύχουμε την αναγκαία ανθεκτικότητα, συμπεριληπτικότητα και βιωσιμότητα σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα”.
Το παραγωγικό μας μοντέλο αλλάζει αλλά πολύ πιο αργά
“Όσο και αν το παραγωγικό μας μοντέλο βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγής, αυτή είναι συχνά πολύ πιο αργή, και πιο επιφανειακή, από όσο χρειάζεται προκειμένου να διασφαλιστεί και η διατηρησιμότητά του”, σημείωσε ο κ. Παπαλεξόπουλος και ανέφερε ως παράδειγμα ότι “έχουμε στη χώρα μας, ακόμη, μικρό αριθμό μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και χαμηλό ποσοστό εργαζομένων σε αυτές (μόλις 15% έναντι 35-40% στην Ευρώπη). Είναι οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην τεχνολογία και στους ανθρώπους τους, πληρώνουν φόρους και εισφορές, παράγουν, εξάγουν και συνεργάζονται, σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο”.
Διαβάστε επίσης
Hellenic Cables: Ανέλαβε σύμβαση για υποβρύχιο σύστημα καλωδίων στην Πολωνία
Upstream: Ανακοίνωσε το νέο ΔΣ μετά την παραίτηση του Μάρκου Βερέμη
Σε Μύκονο και Αθήνα 52 κροίσοι με περιουσία πάνω από 100 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η SKY express ανακοίνωσε ότι δεν αυξάνει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια
- Κίνα: Καλεί σε τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή προειδοποιώντας για τον οικονομικό αντίκτυπο
- Goldman Sachs: Κατάρρευση στις ροές πετρελαίου από τον Περσικό – Βουτιά 97% μέσω των Στενών του Ορμούζ
- Επιμένει η Σεμίραμις Παληού για την Genco Shipping
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.