ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“H αντιμετώπιση των διεθνών εγκληματικών δικτύων αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ” τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του στο περιθώριο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι “η σωστή συνεργασία, η ανταλλαγή πληροφοριών, η κοινή επιχειρησιακή δράση και βεβαίως η συνεργασία σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο αποτελεί την καλύτερη απάντηση τόσο στην επιμονή όσο και στην εφευρετικότητα που επιδεικνύουν τα δίκτυα αυτά.
Οφείλουμε με αποτελεσματικές ενέργειες, να εμπεδώσουμε μέσα από τη συνεργασία και την προσαρμογή μας στην εφευρετικότητα των εγκληματικών αυτών των οργανώσεων αίσθημα ασφάλειας σε όλες τις χώρες της ηπείρου μας απέναντι στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες της κοινωνίας μας.
Προκλήσεις σε ό,τι αφορά την λαθροδιακίνηση ανθρώπων , σε ό,τι αφορά τη λαθροδιακίνηση και την παράνομη μετανάστευση, σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, τα όπλα , τα εγκλήματα που έχουν να κάνουν με την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την κυβερνοασφάλεια”.
Διαβάστε επίσης
Έρευνα ΕΛΙΑΜΕΠ για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ
Καιρίδης: Έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν για το μεταναστευτικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ψηφίστηκε στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο – Τι προβλέπεται για το 13ωρο
- Κεραμέως: Προαιρετικά 3 μέρες το μήνα το 13ωρο – Απαγορεύεται ρητά ο εργοδότης να σε αναγκάσει ή να σε απολύσει
- Alpha Bank: Τέσσερις στις δέκα ΜμΕ με χρηματοδοτικά προϊόντα σταθερού επιτοκίου
- Θάνος Πλεύρης: Ο Άγνωστος Στρατιώτης αναφέρεται σε όσους πέθαναν για να είμαστε ελεύθεροι – Τα ονόματα για τα Τέμπη δεν προσβάλλουν
