ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, είναι ομότιμος καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικότερα, ο 71χρόνος Φίλιππος Σπυρόπουλος, σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας και είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί 38 χρόνια, έχοντας διατελέσει και κοσμήτοράς της.
Την περίοδο 1981-1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992) με Υπουργό Δικαιοσύνης τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.
Είναι δικηγόρος από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια, έχοντας πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.
Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 16 γυναίκες της ναυτιλίας διαχειρίζονται πάνω από 700 πλοία και διαμορφώνουν νέες συνθήκες στο shipping
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Θα δώσουμε ακόμη καταστροφικότερη απάντηση αν συνεχιστεί η ισραηλινή εισβολή
- Κύπρος: Καταγγέλλει την Τουρκία για εκμετάλλευση ελληνοκυπριακών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές
- ΥΠΕΞ για δηλώσεις Φιντάν: “Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής”
