ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καταγγελίες για συνδέσεις του σεΐχη Μανσούρ με χρηματοδότηση και οπλισμό παραστρατιωτικών στο Σουδάν
Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι έστειλε διαπραγματευτές στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να “συζητήσουν τις λεπτομέρειες της εκεχειρίας που βρίσκεται υπό ανανέωση”, ενώ η κατάπαυση του πυρός, για την οποία δεσμεύτηκαν οι στρατιωτικοί και παραστρατιωτικές δυνάμεις που είναι σε πόλεμο εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν σταμάτησε να παραβιάζεται.
Σαουδάραβες και οι Αμερικανοί διεξάγουν διαμεσολάβηση από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 15 Απριλίου, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Σουδάν δήλωσε πρόσφατα ότι οι δύο εμπόλεμες πλευρές συμφώνησαν να διεξάγουν “τεχνικές συζητήσεις” για μια εκεχειρία που θα τηρείται.
Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο δεν έχουν ανακοινώσει επί του παρόντος τη θέση τους σχετικά με τις διαπραγματεύσεις αυτές στη Σαουδική Αραβία.
Διαβάστε επίσης
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η πανδημία της COVID-19 άλλαξε το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι Αργεντινοί απέσυραν καταθέσεις 1 δισ. δολ. μέσα σε έναν μήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνικός Εμπορικός Στόλος: Άνοδος στον αριθμό πλοίων τον Φεβρουάριο, πτώση 1,7% στη χωρητικότητα
- Άλμα 15,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών τον Ιανουάριο
- Στη Βασιλίσσης Όλγας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας
- Άλμα της ανεργίας στην Ισπανία – Η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από την πανδημία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.