ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να έχει «εμπλακεί» περισσότερο για να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την ώρα που οι κινητοποιήσεις εναντίον της συνεχίζονται μολονότι έχει ήδη εγκριθεί.
Από τον Ιανουάριο, αφότου παρουσιάστηκε αυτό το σχέδιο, με βάση το οποίο η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 64 έτη, ο Γάλλος πρόεδρος έμεινε κλεισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων και πραγματοποίησε ελάχιστα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.
«Ίσως το λάθος ήταν ότι δεν ήμουν αρκετά παρών», είπε σε μια διαδικτυακή συνομιλία του με αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, απόψε το βράδυ. «Πρέπει να εμπλακώ και πάλι στη δημόσια συζήτηση, επειδή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σαφή. Και το κάνω, παντού», πρόσθεσε.
Ο Μακρόν προσπαθεί να γυρίσει σελίδα στην κρίση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ωστόσο σχεδόν σε όλες τις μετακινήσεις του στη Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές. Εκτός από τις διαδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα, σχεδόν καθημερινά γίνονται και αυθόρμητες «συναυλίες» με κατσαρόλες. Και οι διαδηλωτές δεν διστάζουν να του φωνάξουν «Μακρόν, παραιτήσου».
Ο «θυμός» που εκφράζουν οι Γάλλοι «δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω τις περιοδείες», διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει στο 26%.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μακρόν: Ο πληθωρισμός των τροφίμων θα συνεχίσει να μας πλήττει μέχρι το φθινόπωρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Άνοδος στα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Χονγκ Κονγκ – Άλμα 3% στις τιμές του πετρελαίου
- H Gnv αναζητά 500 ναυτικούς – Ανοιχτή έως και αύριο η πλατφόρμα για δηλώσεις ενδιαφέροντος
- ΡΚΚ – τέλος εποχής: Η ιστορική ανακοίνωση για την αυτοδιάλυσή του και τον τερματισμό της ένοπλης δράσης
- ΗΠΑ – Κίνα: Αναστέλλουν για 90 ημέρες μέρος των τιμωρητικών τελωνειακών δασμών τους
