• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κρίσιμη αντίσταση στα 30.000 δολάρια – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

    • Bloomberg


    Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται το φετινό ράλι του Bitcoin, καθώς το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου αγωνίζεται να διασπάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

    Ένα μοτίβο που κρύβεται στις πρόσφατες διακυμάνσεις του νομίσματος υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να κινηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο και πάλι, βαδίζοντας προς ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος 7%.

    Το μοτίβο περιλαμβάνει ένα ελάχιστο ημερήσιο άλμα 3% που ακολουθείται από μια αντίστροφη κίνηση την επόμενη ημέρα τουλάχιστον του ίδιου μεγέθους, κατά τη διάρκεια μιας γενικά ανοδικής περιόδου για το Bitcoin. Το ψηφιακό νόμισμα έδωσε αυτό το σήμα την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Συγκεκριμένα, αυξήθηκε περίπου 7% κατά μέσο όρο σε τρεις, πέντε και 10 ημέρες μετά τα προηγούμενα 17 τέτοια σήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε το Bloomberg. Η μελέτη εντόπισε ανοδικές περιόδους χρησιμοποιώντας τον δείκτη σχετικής ισχύος του κρυπτονομίσματος, ο οποίος έπρεπε να είναι πάνω από 50.

    Bitcoin's Outlook | History signals short-term Bitcoin gain after pattern seen Tuesday, Wednesday
    Η προοπτική του Bitcoin

    Το Bitcoin έχει ανακάμψει περίπου 74% το 2023 από την περσινή καταστροφική χρονιά της αγοράς crypto, βοηθούμενο από τις προσδοκίες για ενδεχόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

    Ωστόσο, τα στοιχήματα για περικοπές επιτοκίων της Fed μειώνονται λόγω του επίμονου πληθωρισμού, περιορίζοντας έτσι την ανάκαμψη του bitcoin και των άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Το Bitcoin σημείωνε νωρίτερα πτώση άνω του 4%, στα 28.845 δολάρια. Το Ether με απώλειες άνω του 6%, διαπραγματεύονταν στα 1.950,13 δολάρια.

    The $30,000 Test | Bitcoin has been struggling to hold above the round-number level
    Το Bitcoin δυσκολεύεται να κρατηθεί πάνω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων

    Ορισμένοι αναλυτές εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί δεδομένου του προβληματισμού για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και άλλων εμποδίων, όπως η καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

    «Η υποχώρηση των προσδοκιών μείωσης των επιτοκίων της Fed στο τέλος του έτους, αφαιρεί έναν πυλώνα πρόσφατης υποστήριξης του Bitcoin», έγραψε σε σημείωμα ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG Australia Pty. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε ένα τεστ στήριξης στα 27.500 δολάρια στις επόμενες συνεδριάσεις».

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2022



    ΣΧΟΛΙΑ