ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την “τρελή” πορεία του γερανού της Αστυνομίας, εν μέσω διαδηλωτών στις χθεσινές κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Με αφορμή το βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο βίντεο φαίνεται το ρυμουλκό όχημα της Αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα στην οδό Ακαδημίας, την ώρα που στην άκρη του δρόμου υπήρχαν διαδηλωτές και στη μέση ένας κάδος απορριμμάτων..
Οι διαδηλωτές έτρεξαν προφανώς για να εμποδίσουν την πορεία του οχήματος, ο οδηγός του ωστόσο φαίνεται να αναπτύσσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και να χτυπά τον κάδο απορριμμάτων.
Στο βίντεο φαίνεται να πέφτει κάτω ένας διαδηλωτής, από τον κάδο που τον χτύπησε.
Η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης που θα διενεργήσει την έρευνα, θα αναζητήσει την τυχόν τέλεση των αξιόποινων πράξεων της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απόπειρας ή και της τετελεσμένης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.
Διαβάστε επίσης
Έρευνα της ΕΛΑΣ για περιστατικό με υπηρεσιακό γερανό σήμερα στην Αθήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- FT: Σε κατ’ αρχήν συμφωνία η Ουκρανία με ΗΠΑ και ΕΕ για το ρωσο-ουκρανικό – Τι προβλέπει
- Μητσοτάκης: Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο στη σημερινή σύσκεψη – Οι 5 πυλώνες της μεταρρύθμισης
- Κομισιόν: Εγκαλεί Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία για την υποχρεωτική χρήση της εθνικής σημαίας στα ρυμουλκά
- Deal μαμούθ 1,25 τρισ. δολαρίων: Η SpaceX του Elon Musk εξαγοράζει την xAI
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.