ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΕΕ καταδικάζει την κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου: Άκυρο και ανίσχυρο – Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στις 10 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενέργεια, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, την Κίνα και την απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τη στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να απαντήσουν στις «προκλήσεις που θέτει η Κίνα». Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων «ο συντονισμός των ΗΠΑ με την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μέσω της επένδυσης σε καθαρές τεχνολογίες που θα βασίζεται σε ασφαλείς αλυσίδες ανεφοδιασμού».
Ο νέος Νόμος για τη Μείωση του Πληθωρισμού (IRA) της κυβέρνησης Μπάιντεν, που περιλαμβάνει τεράστιες επιδοτήσεις για προϊόντα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και ο οποίος στοχεύει, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει προκαλέσει οργή στην Ευρώπη.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Επιβεβαιώνει πως έλαβε την επιστολή του Βανς για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά δεν υποχωρεί
- Eurobank: Αύξηση 12,4% στα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στα 1,161 δισ. ευρώ
- Institute of Chartered Shipbrokers: Η Ναταλία Μαργιόλη πρώτη γυναίκα πρόεδρος
- Εθνική Τράπεζα: Το Next by NBG φέρνει τον κόσμο των επενδύσεων στο κινητό σου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.