ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα επιτόκια της FED μπορεί να χρειαστούν να αυξηθούν υψηλότερα από το 5,4% που θεωρούσε επαρκές τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολις, Neel Kashkari, ο οποίος δήλωσε «ανοιχτός» σε μια αύξηση των επιτοκίων είτε κατά 25 είτε κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαρτίου.
«Πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου συμφωνούν ότι ο κίνδυνος ηπιότερης σύσφιξης είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο υπερβολικής σύσφιξης», δήλωσε ο Kashkari κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Sioux Falls Business CEO.
Όπως ανέφερε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή του όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed, αν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια σημαντικής υποχώρησης.
Διαβάστε επίσης
ΙΑΕΑ: Στο Ιράν ο Γκρόσι – Αυξάνεται η ανησυχία για τη δυνατότητα κατασκευής ατομικής βόμβας
Μελόνι: «Θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα» στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διαδικασία των απολυμάνσεων στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο
- Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Όχι» σε επιθετικές επιχειρήσεις από βάσεις στην Κύπρο λέει η Βρετανία
- Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair και προσθήκης νέων αεροσκαφών»
- Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τους πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για άμεσες συλλήψεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.