ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτοξεύθηκαν οι ναύλοι στα τάνκερ και αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα – Σε 24ωρη επιφυλακή οι ελληνικές ναυτιλιακές
Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Δανίας Maersk γνωστοποίησε ότι θα επενδύσει στην εκπαίδευση ναυτικών στην Αφρική.
«Η Νότια Αφρική έχει αναγνωριστεί ως ένα έθνος με υψηλές δυνατότητες για την εξασφάλιση πληρωμάτων», αναφέρουν αξιωματούχοι της εταιρείας από την Κοπεγχάγη .
Η Maersk απασχολεί σήμερα περί τους 12.500 ναυτικούς και τους επόμενους μήνες, Νοτιοαφρικανοί δόκιμοι από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ναυτικών θα εξεταστούν για να απασχοληθούν στα πλοία της εταιρείας. Η πρώτη κατηγορία μαθητών αναμένεται να ενταχθεί στα πλοία της Maersk από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
«Η Νότια Αφρική μας ταίριαζε φυσικά λόγω της ναυτικής της κληρονομιάς και του αριθμού των υψηλής ποιότητας Νοτιοαφρικανών ναυτικών που απασχολούνται επί του παρόντος στον στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, πολλοί από τους οποίους κατέχουν ανώτερες θέσεις στα πληρώματα μας».
Μεταξύ των λόγων που αναφέρονται από την ανώτατη διοίκηση της Maersk , είναι «το αποδεδειγμένο ιστορικό της χώρας στην παροχή ποιοτικών αξιωματικών του ναυτικού, η ευνοϊκή γεωγραφική της θέση, η ήδη υπάρχουσα θαλάσσια υποδομή, ο μεγάλος πληθυσμός και η ευρεία ικανότητα να μιλάει αγγλικά. Επιπλέον, το κοινωνικοοικονομικό προφίλ και ο δείκτης κόστους ζωής της Νότιας Αφρικής προσφέρονται για υπεράκτια απασχόληση».
Η Maersk επισημαίνει επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη υποστηρίξει την ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης στη Νότια Αφρική.
«Το Ίδρυμα AP Moller – Maersk ίδρυσε την Ακαδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης Νότιας Αφρικής (SAMTRA) το 2003. Η SAMTRA προσφέρει μια σειρά μαθημάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων με βάση την προσομοίωση και τώρα θα διευθύνει το Πρόγραμμα Cadet Maersk Νότιας Αφρικής».
Διαβάστε επίσης:
Pyxis (Βαλέριος Βαλέντης): Χρηματοδότηση 15,5 εκατ. δολαρίων από την Τράπεζα Πειραιώς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Riviera Tower στην κορυφή – Αυτά είναι τα ψηλότερα κτίρια της Αθήνας
- Ζάκυνθος: Στρατηγική επένδυση 100 εκατομμυρίων από την οικογένεια Ξένου
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Μοντέλο Αργεντινής στην Ελλάδα για να γυρίσει η αγορά
- Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε πλήρη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – «Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
