ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αυτό που καταφέραμε είναι να μετατρέψουμε τον πρώην ΟΑΕΔ από έναν γραφειοκρατικό Οργανισμό σε έναν Οργανισμό παραγωγό ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε έναν φορέα ο οποίος βρίσκει δουλειά στους ανέργους και προσωπικό στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 14ης «Ημέρας Καριέρας» της ΔΥΠΑ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε, τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, σχεδιάστηκε μία νέα γενιά προγραμμάτων απασχόλησης και ενισχύθηκε σημαντικά ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ τόσο με τη διοργάνωση των «Ημερών Καριέρας» όσο και με την πρόσληψη 600 εργασιακών συμβούλων (υπερδιπλασιασμός των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ).
«Το αποτέλεσμα ήταν ρεκόρ προσλήψεων στο διάστημα των 3,5 ετών» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, σημειώνοντας ότι, σε περίοδο 42 μηνών, δημιουργήθηκαν 109.037 νέες θέσεις εργασίας, «το οποίο σημαίνει πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας ανά μήνα».
«Κάνοντας σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των 4,5 ετών, όπου δημιουργήθηκαν 41.000 νέες θέσεις εργασίας, βλέπουμε ότι έχουμε έναν υπερτριπλασιασμό του ρυθμού των προσλήψεων, από περίπου 760 τον μήνα σε πάνω από 2.500» υπογράμμισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ.
«Αυτό αποδεικνύει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αυτά τα οποία υλοποιούμε, έχουν αποτέλεσμα, οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και σε τέτοιες πολιτικές που δίνουν κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά αποτελέσματα των στοχευμένων προγραμμάτων για όσους αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια ένταξης στην αγορά εργασίας.
«Οι πολιτικές, που εφαρμόζονται, τους βοηθούν όλους και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» σχολίασε ο διοικητής της ΔΥΠΑ και συμπλήρωσε ότι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν προγράμματα για 201.000 θέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε τη σημασία του διαμεσολαβητικού ρόλου της ΔΥΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, η ΔΥΠΑ έχει διοργανώσει 14 «Ημέρες Καριέρας», θεσμός, που, όπως διαπίστωσε, τον έχουν «αγκαλιάσει» οι τοπικές κοινωνίες, καθώς η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε και την αποτελεσματικότητα των «Ημερών Καριέρας», με τις προσλήψεις που γίνονται.
Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΔΥΠΑ έκανε αναφορά και στη νέα υπηρεσία myDYPAlive, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους ανέργους και στις επιχειρήσεις να μιλήσουν με εργασιακούς συμβούλους με τηλεδιάσκεψη, χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης. Όπως επεσήμανε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20.000 ραντεβού.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πρωτοψάλτης υπενθύμισε ότι προσλήφθηκαν 600 εργασιακοί σύμβουλοι και ενισχύθηκε η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), ενώ αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες αναζήτησης και επιλογής προσωπικού που προσφέρει η ΔΥΠΑ.
Διαβάστε επίσης:
Χατζηδάκης: Κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα για τους ανέργους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πρόεδρος η Ρένα Δούρου, γραμματέας ο Νίκος Παππάς, απλό μέλος της εκλογικής επιτροπής ο Παύλος Πολάκης
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το μέτωπο της αντίστασης θα δώσει αξέχαστα μαθήματα στις ΗΠΑ
- Κάτοικοι Κυψέλης για μετρό: Τι αναφέρουν σε επιστολή προς Ελληνικό Μετρό και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.