ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις η Ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.
Ειδικότερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν (1) διασωστικό σκύλο και δύο (2) οχήματα.
Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας (1) Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις (3) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.
Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε επίσης:
Τραυματίστηκε ναυτικός στην Κόρινθο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τεκμήρια διαβίωσης: «Κούρεμα» 30% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
- Μητσοτάκης: Τι αλλάζει στην αγορά ακινήτων και στα τεκμήρια διαβίωσης
- ΗΠΑ: Τουλάχιστον 88 ταχυδρομικές υπηρεσίες διέκοψαν τις αποστολές δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών
- Αναβάθμιση στο μισθολόγιο των σωμάτων ασφαλείας και στο διπλωματικό σώμα
