ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Παιδική Χαρά»: Η Αρχή για το Ξέπλυμα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του Φιρινίδη και της συντρόφου του
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα φέρεται να απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος το πόρισμά της σχετικά με οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται αφορά φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που σχετίζονται με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
Η Αρχή φέρεται να κατηγορεί 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα, οι ελεγχόμενοι φέρεται να εισέπρατταν αλλά να μην πλήρωναν ΦΠΑ και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις και προς το ελληνικό Δημόσιο, με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να κερδίσουν 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αδικήματα που φέρεται να εξετάζονται είναι τα εξής:
-Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
-απάτες κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος,
-ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το πόρισμα αναμένεται να προκαλέσει άσκηση δίωξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέτρος Παναγιωτίδης: Κατέχει πλέον το 41% των μετοχών της Marlow Navigation
- Αγγελική Φράγκου: Εκτόξευση κερδών για τη Navios Partners – Επενδύσεις 703 εκατ. δολ. σε νεότευκτα πλοία
- Φυσικό αέριο: Άνοδος στα 93 ευρώ με φόντο το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ
- Χατζηδάκης για το αεροδρόμιο Χίου: Δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα των έργων, την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υγειονομική κάλυψη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.