ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην φόρα η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η μεταγωγή των 34 συλληφθέντων στην Αθήνα – Με περιουσία 2,5 εκατ. και 8 ΙΧ εντοπίσθηκε ο «φραπές»
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα φέρεται να απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος το πόρισμά της σχετικά με οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται αφορά φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που σχετίζονται με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
Η Αρχή φέρεται να κατηγορεί 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα, οι ελεγχόμενοι φέρεται να εισέπρατταν αλλά να μην πλήρωναν ΦΠΑ και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις και προς το ελληνικό Δημόσιο, με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να κερδίσουν 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το πόρισμα, τα αδικήματα που φέρεται να εξετάζονται είναι τα εξής:
-Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
-απάτες κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος,
-ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το πόρισμα αναμένεται να προκαλέσει άσκηση δίωξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρισμός ευεξίας: Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, τα κενά και η νέα τάση
- H αυτο-οργάνωση του Αλέξη, γιατί ο Πολάκης έγινε… Γιαπωνέζος, η απάντηση Δένδια στους Τούρκους και μια τραγική ιστορία με φοιτητή
- Theon: Το σχέδιο Χατζημηνά για επέκταση σε σημαντικές αγορές και η τιμή – στόχος τα 38,5 ευρώ
- Τσίπρας 2027: Δεξιά ή αριστερά χωρίς ενδιάμεση ζώνη