• Business

    Warren Buffett: Δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ύψους 758 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Ο Warren Buffett δώρισε μετοχές της Berkshire Hathaway αξίας άνω των 758 εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας που φέρει το όνομα της εκλιπούσας συζύγου του.

    Συγκεκριμένα, ο θρυλικός επενδυτής δώρισε 1,5 εκατομμύριο μετοχές Κατηγορίας Β στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett και από 300.000 μετοχές στο Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo την Τετάρτη, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

    Ο Buffett έκανε τη δωρεά αφού μετέτρεψε 1.600 μετοχές Κατηγορίας Α σε 2,4 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β.

    Ο 92χρονος είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 110,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, παρόλο που η περιουσία των περισσότερων από αυτούς που βρίσκονται στην κατάταξη του δείκτη μειώθηκε εν μέσω των αναταράξεων στην αγορά.

    Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν πραγματοποιούσε τις φιλανθρωπικές δωρεές.

    Το 2010, ξεκίνησε το Giving Pledge, με τους φίλους του Bill Gates και Melinda French Gates, λέγοντας ότι θα δωρίσει το 99% της περιουσίας του, είτε εν ζωή του είτε μετά τον θάνατό του.

    Έχει ήδη δώσει μετοχές της Berkshire αξίας άνω των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και δωρίζει τακτικά χρήματα στα ιδρύματα των μελών της οικογένειάς του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Νέο στοίχημα 5 δισ. δολαρίων από τον θρυλικό επενδυτή

    Γουόρεν Μπάφετ: Τα κέρδη 7,7 δις, η Fed και το πλήγμα από τον τυφώνα Ίαν



    ΣΧΟΛΙΑ