ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια έμεινε για ακόμη μια φορά χωρίς εξωτερική ηλεκτροδότηση και έθεσε ξανά σε λειτουργία τις γεννήτριες ντίζελ που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ανακοίνωσε απόψε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
«Το τελευταίο περιστατικό υπογραμμίζει την ολοένα και πιο επισφαλή και προκλητική κατάσταση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη, αποκόπηκε ουκ ολίγες φορές από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, εξαιτίας των βομβαρδισμών για τους οποίους Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται.
Διαβάστε επίσης
Σολτς: Η Ρωσία δίνει μια χαμένη μάχη στην Ουκρανία
Πρακτικά FED: Βλέπουν «σύντομα» μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Ακύρωση-σοκ για το μοναδικό πρόστιμο στην τεχνητή νοημοσύνη: Το νομικό κενό που επιτρέπει στην OpenAI να εκμεταλλεύεται χωρίς έλεγχο τα δεδομένα μας
- Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό φιλέτο» της Λ. Αθηνών, τα ξενοδοχεία και το σφυρί του Ι. Μαρούλη στην Κεφαλονιά
- Ο «ασυμβίβαστος» Γιώργος Σαλονίκης, η φιλία με τον Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός και η ΕΥΔΑΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.