• AUTO

    Tesla: Προχώρησε σε ανάκληση 321.000 οχημάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμστερνταμ.

    Ο Elon Musk, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ποζάρει σε ένα μοντέλο της εταιρείας


    Στην ανάκληση πάνω από 321.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησε η Tesla.

    Σύμφωνα με το Reuters, το πρόβλημα που εντοπίστηκε αφορά τα πίσω φώτα, τα οποία ενδέχεται να μην μπορούν να ανάψουν κατά διαστήματα.

    Στo έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η Tesla αναφέρει πως η ανάκληση καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3 του 2023 και Model Y του 2020-2023. Η εταιρεία του Elon Musk δήλωσε ότι θα αναπτύξει μια over-the-air ενημέρωση για να διορθώσει το πρόβλημα με το πίσω φως, ενώ τόνισε πως δεν έχει αναφορές για  ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με την ανάκληση. Ωστόσο, υπήρχαν παράπονα από πελάτες της, κυρίως στο εξωτερικό, για το ζήτημα.

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις τα φώτα μπορεί κατά διαστήματα να μην λειτουργούν λόγω μιας ανωμαλίας που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ανίχνευση σφάλματος κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης των συστημάτων του οχήματος.

    Η νέα ανάκληση έρχεται λίγες ώρες μετά από μια παρόμοια απόφαση που αφορούσε 30.000 Model X στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού.

    Συνολικά η Tesla έχει πραγματοποιήσει 19 ανακλήσεις αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ μέσα στο 2022. Μόνο τον Νοέμβριο, έχει πραγματοποιήσει τις 4 από αυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Theranos: 11 χρόνια φυλάκιση στην Ελίζαμπεθ Χολμς αποφάσισε το δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ