ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οργίασαν» τα τουρκικά ΜΜΕ μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στα Ίμια, με την «επίσκεψη» – έκπληξη, όπως την χαρακτηρίζουν της τουρκικής πυραυλάκατου στα Ίμια, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας!
Θυμίζουμε πως η τουρκική πυραυλάκατος παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τη βραχονησίδα των Ιμίων. Συνοδευόταν από δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, με άγνωστο αριθμό κομάντος.
Η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα. Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξοκοπηματίες», στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά ντοκουμέντα, όπως το κάτωθι, που δείχνουν ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής να πλέει δίπλα στην πυραυλάκατο. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίμπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.
Εξάλλου, για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια (σ.σ. «Καρντάκ», όπως τα αποκαλούν οι γείτονες) κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις. Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, να βγάζει ανακοινώσεις… Δελτία Τύπου!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χ. Α. Χωμενίδης: Η «Πανδώρα» αγγίζει τη μυστικότητα της ζωής
- Φάκελος «Μπαρτσελόνα»: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο στοίχημα του ενός δισεκατομμυρίου
- Δύο μοναδικές μέρες στο Παρίσι για την Σίλια Κριθαριώτη με επίδειξη μόδας στο Pavillon Cambon και δύο πάρτυ σε εμβληματικά spots, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καίσαρη και η κοπή της πίτας του Σωματείου Giverson Φως
- Οι πιο δημοφιλείς στα social media πολιτικοί αρχηγοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.