ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δευτέρα ήταν μια δύσκολη ημέρα για τον υπουργό Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος, δεν πρόλαβε να επιστρέψει καλά-καλά από το ταξίδι του στην Αμερική και αμέσως το αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι, μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής στο Μεσολόγγι, οι οποίοι το Σάββατο ανάρτησαν στο Facebook φωτογραφία όπου σχημάτιζαν τον αλβανικό αετό φορώντας στρατιωτική στολή.
Ο κ. Καμμένος, εξαγριωμένος, άρχησε τα τηλέφωνα και έδωσε αυστηρότατες εντολές προς κάθε υπεύθυνο ώστε να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.
Οι επτά οπλίτες θα ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές δεν μπορούν να τους επιβληθούν παρά μόνο αφού θα έχουν ορκιστεί. Το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρουν ότι «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».
Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…
Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.
Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.
Ωστόσο, το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο που έκανε άσχημη την ημέρα του κ. Καμμένου. Μια δήλωση ενός «παλιού» γνωστού ήρθε να κάνει ακόμα πιο οργισμένο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Χρήστος Βαΐτσης, επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Καμμένο αλλά και το ΚΥΣΕΑ για την αντικατάστασή του, ενώ μάλιστα ο ίδιος βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στο εξωτερικό.
Κατά την τελετή παράδοσης το απόγευμα επισήμανε χαρακτηριστικά «το παντελώς άκομψο της αποστρατείας του», που κατά τη γνώμη του αποτελεί πρόκληση προς το πρόσωπο του θεσμού του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας. «Το αντιπαρέρχομαι, θεωρώντας ότι ήταν μία ατυχής στιγμή, που ελπίζω να μην επαναληφθεί στο μέλλον».
Ο αντιπτέραρχος χτύπησε καμπανάκι και για την ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέροντας ότι για να συνεχίσει να απαντά «στις άναρθρες κραυγές των γειτόνων μας, χρειάζεται πλήρη βελτίωση».
Αναβάθμιση στα υπάρχοντα μέσα και απόκτηση νέων. Δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση. Έχω πλήρη επίγνωση για τα των δανειστών μας, όμως η αεροπορική ισχύς είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε», υπογράμμισε, κλείνοντας, ο κ. Βαΐτσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξοργισμένος ο Καμμένος: Παραμεθόριος, καμπάνες και διοικητικές ευθύνες για τους Αλβανούς φαντάρους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη πρόκληση! Νεοσύλλεκτοι φαντάροι έβγαλαν φωτογραφία σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Ο Τραμπ βάζει «φρένο» στην πρόταση του Νετανιάχου να καλέσει σε εξέγερση το Ιράν – Φόβοι για αιματηρή καταστολή
- Wall Street: Άνοδος με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου
- Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των διπλωματικών αναταράξεων στη Μέση Ανατολή – Η αγορά ζυγίζει τα σενάρια
- Διπλωματική παρέμβαση της Ελλάδας στις ΗΠΑ: «Διορθώθηκε» η Μελάνια Τραμπ για τη «Μακεδονία» σε διεθνή εκδήλωση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.