ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άφιξη ενός από τα μεγαλύτερα κρατικά funds, από άποψη διαχείρισης κεφαλαίων, στη χώρα μας σηματοδότησε η αλλαγή φρουράς στον ξενοδοχειακό όμιλο Sani/Ikos.
To GIC, η Επενδυτική Εταιρεία της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης (Government of Singapore Investment Corporation) έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει τουλάχιστον 91 θυγατρικές και έχει καταγράψει 3.057 συναλλαγές στα 40 χρόνια λειτουργίας του.
Το fund ιδρύθηκε το 1981 – μία χρονιά κατά την οποία ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτανε το 10% – και σήμερα είναι μία από τις τρεις επενδυτικές οντότητες στη Σιγκαπούρη που διαχειρίζονται τα αποθεματικά της κυβέρνησης, μαζί με τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) και την Temasek. Υπολογίζεται ότι η συνεισφορά των τριών ταμείων στον κρατικό προϋπολογισμό της Σιγκαπούρης θα φτάσει το 2022 τα 21,6 δισ. δολάρια.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Babe Paley: Η «πρώτη influencer» του 20ού αιώνα και πώς πλήρωσε το τίμημα της τελειότητας
- Όμιλος HHG: Νέα στρατηγική επένδυση ύψους 50 εκατ. για την ανακαίνιση των ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ – Οι εκπλήξεις
- Τι σηματοδοτεί το μεγάλο deal Αγγελόπουλων – Τσάκου: Η εφοπλιστική συμμαχία, το νερό ΑρρένΑ και ο Ολυμπιακός
- Στον αστερισμό των δασμών και πάλι οι αγορές
