ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή το βράδυ ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει «τερματιστεί» στις ΗΠΑ, παρότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό αριθμό μολύνσεων και τρομακτικό απολογισμό θυμάτων, μετρά εκατοντάδες θανάτους σε ημερήσια βάση.
«Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, κι όλος ο κόσμος είναι σε μάλλον καλή φόρμα», είπε ο κ. Μπάιντεν στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS. «Η πανδημία τέλειωσε», ισχυρίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο έκθεσης αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες.
«Έχουμε ακόμη πρόβλημα με την COVID. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμη πολλή δουλειά. Αλλά η πανδημία τέλειωσε», επέμεινε.
Ο απολογισμός των θυμάτων έχει μειωθεί δραματικά σε ημερήσια βάση σε σύγκριση με τις αρχές της θητείας του κ. Μπάιντεν, το 2021, όταν έφθανε ως ακόμη και τους 3.000 θανάτους την ημέρα. Η βελτίωση της περίθαλψης, των φαρμάκων και κυρίως η διαθεσιμότητα των εμβολίων επέτρεψε να αμβλυνθεί η υγειονομική κρίση.
Όμως σχεδόν 400 άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Οι μολύνσεις εξακολουθούν να είναι χιλιάδες, και δεν άφησαν ανεπηρέαστη ούτε την προεδρία. Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε πάνω από δύο εβδομάδες σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο αφού προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 δυο φορές από τον Ιούλιο. Η συζυγός του Τζιλ μολύνθηκε με τη σειρά της τον Αύγουστο. Μολαταύτα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως το γεγονός πως βίωσαν μόνο ήπια συμπτώματα δείχνει πόσο άλλαξαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Παρά τη δήλωσή του περί του «τέλους» της πανδημίας, ο Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 22,4 δισεκ. δολαρίων για την προετοιμασία του συστήματος υγείας ενόψει πιθανής έξαρσης των μολύνσεων το φθινόπωρο.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα, με 1,05 εκατ. θανάτους επί συνόλου 95,4 εκατ. κρουσμάτων.
Διαβάστε επίσης
Σε επαφή ΗΠΑ-Τουρκία για την συνάντηση Τζο Μπάιντεν-Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.