ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ΗΠΑ ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς ο ντε φάκτο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης επέστρεψε σε κελί απομόνωσης.
Η αμερικανική κυβέρνηση ενώνει τις δυνάμεις της με την οικογένεια του Ναβάλνι, τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο που ζητούν την απελευθέρωσή του, δήλωσε χθες (τοπική ώρα) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη, αυθαίρετη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Την Τετάρτη, ο Ναβάλνι ανέφερε μέσω Twitter ότι του δόθηκε εντολή να μείνει για 15 ημέρες σε κελί απομόνωσης, λέγοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό στη φυλακή όπου κρατείται, στην πόλη Μελέχοβο, σε απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.
Ο Πράις κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι παρεμβαίνουν στην επικοινωνία του Ναβάλνι με τους νομικούς του συμβούλους. «Αυτή η παρέμβαση, παράλληλα με τον επανειλημμένο εγκλεισμό του σε απομόνωση για μικρές φερόμενες ως παραβάσεις, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη παρενόχλησης με πολιτικά κίνητρα».
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: “Μάχη” Υπ. Δικαιοσύνης και Τραμπ για τον ειδικό επόπτη των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Παραιτείται ακόμη και σήμερα ο Κιρ Στάρμερ – Πιθανός διάδοχος ο Άντι Μπέρναμ
- Σαλαμίνα: Πυρκαγιά σε σκάφος σε ιδιωτικό ναυπηγείο – Στο σημείο 25 πυροσβέστες
- Κριμαία: Διακοπή διάθεσης καυσίμων μετά από ουκρανικά πλήγματα σε υποδομές
- EKO Acropolis Rally: Ολοκλήρωσαν τις δοκιμές οι «Flandy» – Στεφανής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.