ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρωσικά εμπορεύματα συνολικής αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζουν να διέρχονται από τα λιμάνια των ΗΠΑ, παρά τις κυρώσεις και τις ολοένα και πιο απειλητικές δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν .
Όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα του Associated Press, περισσότερα από 3.600 φορτία ξυλείας, μετάλλων, καουτσούκ και άλλων προϊόντων έχουν φτάσει στα λιμάνια των ΗΠΑ από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.
«Πρόκειται για σημαντική πτώση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, όταν καταγράφηκαν περίπου 6.000 αποστολές, αλλά ακόμα μιλάμε για τζίρο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το μήνα», επισημαίνει το AP.
«Όταν επιβάλουμε κυρώσεις, η απόφαση είναι ικανή να διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο. Επομένως, η δουλειά μας είναι να σκεφτούμε ποιες κυρώσεις έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο επιτρέποντας παράλληλα τη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου», είπε στο AP ο πρεσβευτής Jim O’Brien , επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Κυρώσεων του State Department.
Διαβάστε επίσης
Η γερμανική Hapag-Lloyd θα συνδέσει τρία λιμάνια της Τουρκίας με τρία λιμάνια των ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Ίδρυμα Coca-Cola HBC για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Τζον Μπόλτον
- Λιβύη: Η έδρα της αποστολής του ΟΗΕ στην Τρίπολη τέθηκε στο στόχαστρο ρουκέτας
- Τσιάρας: Ξεπαγώνουν οι πληρωμές και τα βιολογικά – Ορόσημο οι επόμενες εβδομάδες για ΟΠΕΚΕΠΕ
