ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Axios: Ο Νετανιάχου θέλει να επισκεφτεί τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν την νίκη κατά του Ιράν
Το Ιράν ανέφερε πως οι ανταλλαγές απόψεων με τις ΗΠΑ γύρω από την πρόταση της ΕΕ για την αναβίωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.
Όπως ανέφερε το κρατικό Nour News, το Ιράν θα χρειαστεί χρόνο, «τουλάχιστον» μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, για να απαντήσει στα σχόλια της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τις θέσεις της Τεχεράνης στο κείμενο που συνέταξε η ΕΕ, με στόχο τη διάσωση του συμφώνου του 2015.
Οι ΗΠΑ απέστειλαν τις προηγούμενες ημέρες την απάντησή τους στο Ιράν. Η Τεχεράνη συνεχίζει να «εξετάζει προσεκτικά την απάντηση των ΗΠΑ σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», αναφέρει το Nour, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.
Το προσχέδιο κειμένου της ΕΕ θεωρείται ως μια τελική ώθηση για την ολοκλήρωση σχεδόν 18 μηνών προσπαθειών για την αναζωογόνηση μιας συμφωνίας που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε πριν από τέσσερα χρόνια.
Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει την ελπίδα ότι οι διπλωμάτες θα μπορούσαν να κλείσουν σύντομα μια συμφωνία. Κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει στην αποστολή σημαντικών ποσοτήτων ιρανικού πετρελαίου στις αγορές της Δύσης, προκειμένου να καλυφθεί και το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από τον Δεκέμβριο λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.
Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, σε συνδυασμό με την επικείμενη ύφεση που αναμένεται για πολλές οικονομίες, έχουν προκαλέσει ανησυχία στο OPEC+, με τη Σαουδική Αραβία να προειδοποιεί πως ενδέχεται το καρτέλ να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.
Διαβάστε επίσης:
Air France: Σε αναστολή δύο πιλότοι οι οποίο πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια πτήσης
Βρετανία: Μείωση του ΦΠΑ έως 5% εξετάζει η Λιζ Τρας, υποστηρίζει η Telegraph
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Da Paolino: Η εκπληκτική ιστορία του λεμονόκηπου που πήγαινε ο Νιάρχος – Εκεί που Γιάννης και Δήμητρα Κούστα θα βαφτίσουν το γιο τους
- Ελληνικό: Ρήτρες ως 5 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Lamda Development αν καθυστερήσει ο Riviera Tower
- Morgan Stanley και J.P. Morgan για Metlen: Η μεταφορά στο Λονδίνο δίνει ώθηση στη μετοχή
- Ο πόλεμος Δένδια – Άδωνι και ο peacemaker, ο χαμός στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί ο Κακλαμάνης αποθέωσε Στουρνάρα και γιατί πέφτουν τα τουρκικά drones
