ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Λιζ Τρας εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την μείωση του ΦΠΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 15%, σε όλους τους τομείς, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, η οποία στηρίζει την υποψηφιότητά της απέναντι στον Ρίσι Σουνάκ για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της Βρετανίας.
H αποκάλυψης της Telegraph έρχεται λίγες ώρες μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας Sun που κάλεσε την Τρας να εγκαταλείψει την παραδοσιακή ιδεολογία των Τόρις και να μιλήσει για την κρίση του πληθωρισμού στη χώρα.
Εάν ο ΦΠΑ μειωθεί πράγματι στο 15%, επισημαίνει η Telegraph, τότε υπολογίζεται πως ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορούσε να εξοικονομήσει πάνω από 1.300 λίρες τον χρόνο. Θα επρόκειτο δε για τη μεγαλύτερη μείωση του βασικού συντελεστή του ΦΠΑ στην ιστορία της χώρας.
Η εκλογική αναμέτρηση για τον διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον ολοκληρώνεται αυτή την Τετάρτη, με την τελευταία αναμέτρηση στο Λονδίνο. Η Λιζ Τρας θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία του Συντηρητικού κόμματος και να αποτελέσει την επόμενη πρωθυπουργό.
Διαβάστε επίσης:
Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν πως επιτρέπει σε αμερικανικά drone να εισέρχονται στο Αφγανιστάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- The Times: Γιατί η Metlen επέλεξε το LSE για την εισαγωγή της – Τι προσφέρει το Λονδίνο στις μεγάλες εταιρείες
- Lutz (Deutsche Bahn): O δρόμος προς την πτώση του χαρισματικού CEO – Όλο το παρασκήνιο για την αποπομπή του
- ΚΕΛ Ραφήνας: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός μετά από προσφυγές και…αποκλεισμούς
- Ακυρώνονται χιλιάδες γονικές παροχές – Οι εικονικές μεταβιβάσεις και οι «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω γονέων
