ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΤτΕ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026, «σύννεφα» από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Με χαμηλότερο ρυθμό κινήθηκε η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους αφού οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν ισχυρότερες απ’ ότι είχαν αρχικά εκτιμηθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο, αντί για 0,9% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6% το α’ τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν τα αναθεωρημένα στοιχεία να δείξουν συρρίκνωση 0,8% του ΑΕΠ.
Διαβάστε επίσης:
Bloomberg: Σε αδιέξοδο η πολιτική επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωζώνη: Στον «πάγο» το επιχειρείν λόγω του πολέμου – Η αγορά «βλέπει» ύφεση τους επόμενους μήνες
- Στην ΤτΕ οι πρόεδροι των SSM και SRB – Συναντήσεις με Στουρνάρα και Παπακωνσταντίνου
- Χρηματιστήριο: Τα ξεχωριστά μεγέθη της ΜΟΗ, οι φήμες για έκτακτες εισφορές και ο… Νίκος Ανδρουλάκης!
- Χατζηδάκης για μέτρα στήριξης: Καλύπτονται τα 3/4 της κοινωνίας – Επιστρέφουμε όλη τη ζημιά (Βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.