ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες αναφέρει πως τα τρόφιμα που υπόκεινται σε κυρώσεις, πρέπει να πηγαίνουν στις παγκόσμιες αγορές. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε το Σάββατο ότι οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστούν για να φέρουν ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα καθώς και ουκρανικά σιτηρά στις παγκόσμιες αγορές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα.
“Το άλλο μέρος αυτής της συμφωνίας-πακέτου είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές των ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων, τα οποία δεν υπόκεινται σε κυρώσεις”, δήλωσε ο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. “Είναι σημαντικό όλες οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας να συνεργαστούν για να τα φέρουν στην αγορά.
“Η εξαγωγή περισσότερων τροφίμων και λιπασμάτων από την Ουκρανία και τη Ρωσία είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ηρεμία των αγορών εμπορευμάτων και τη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές”.
Διαβάστε επίσης
DW: Λύση δίνουν οι Ουκρανοί στην Ευρώπη ως προς επικείμενη διακοπή από την Gazprom
Επίθεση της Ουκρανίας με «καμικάζι» drone στο αρχηγείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέσσερις συλλήψεις για οπαδική βία μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο – Βρέθηκαν σιδηρογροθιά, φυσίγγια και 300.000 ευρώ μετά από έρευνες σε σπίτια
- Το Ισραήλ σχεδιάζει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά του Ιράν για ακόμα τρεις εβδομάδες
- Νέα πτήση επαναπατρισμού Αθήνα-Ντουμπάι από το ΥΠΕΞ για κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους
- WRC, Κένυα: Παρθενική νίκη Κατσούτα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.