ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λήξη συναγερμού στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Είχαν εκκενωθεί γραφεία μετά από αναφορές για «επικίνδυνη ουσία»
Το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε γνωστό σήμερα ότι θα παράσχει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS.
«Προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις τους στο πεδίο των μαχών», οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους τους για να παράσχουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις αμυντικές τους ανάγκες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κέρμπι, με το νέο πακέτο η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα ξεπεράσει συνολικά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Λευκός Οίκος: «Προσωπική απόφαση» της Πελόζι η επίσκεψη στην Ταϊβάν
Λίντνερ: «Το FDP διασφαλίζει ότι η Γερμανία κυβερνάται από το κέντρο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Πειραιώς: Γενέθλια με ρεκόρ κεφαλαιοποίησης άνω των €11,5 δισ. – Ανάρτηση στο Nasdaq Billboard στην Times Square
- ΔΕΗ: Στηρίζει την έκθεση «Σημείο Κάλλας» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
- Μερτς: Χάρισε στον Τραμπ φανέλα της Γερμανίας με το νούμερο 47
- Βασίλης Κικίλιας: Προχωράμε την ψηφιοποίηση του ελληνικού νηολογίου – Ολοκλήρωση μέχρι τις εκλογές την άνοιξη του 2027
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.