ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βουλή της Ουκρανίας προχώρησε στην έγκριση του διορισμού του Αντρίι Κοστίν ως γενικού εισαγγελέα της χώρας. Διακόσιοι ενενήντα εννέα βουλευτές σε σύνολο 450 ενέκριναν τον διορισμό του Κοστίν, ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.
Ο Κοστίν είναι μέλος του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, “Υπηρέτης του Λαού”. Ο πρόεδρος είχε διορίσει νωρίτερα τον Κοστίν αντικαταστάτη της Ιρίνα Βερεντίκτοβα, που απομακρύνθηκε από τη θέση της γενικής εισαγγελέα νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Η ψηφοφορία
Η Βουλή απέπεμψε επίσημα τη Βενεντίκτοβα και τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Ιβάν Μπακάνοφ στις 19 Ιουλίου, δύο ημέρες αφότου ο Ζελένσκι τους είχε θέσει σε διαθεσιμότητα κατηγορώντας τους ότι απέτυχαν να ξεριζώσουν Ρώσους κατασκόπους από τις υπηρεσίες τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Έπειτα από εκείνη την ψηφοφορία, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και στενός σύμμαχος του Ζελένσκι Ντέιβιντ Αραχάμια έγραψε στο Telegram πως η Βενεντίκτοβα “παραμένει στην ομάδα”, και υπαινίχθηκε πως πρόκειται να αναλάβει κάποια διπλωματική θέση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΚΕΠΕ: Ήπια αναθεώρηση προς τα κάτω στις προβλέψεις για το ΑΕΠ του 2025
- Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός «θα παραμείνει στο μεγαλύτερο μέρος της Γάζας»
- Αιχμές Γεωργιάδη κατά ΜΜΕ: Το πραγματικό φιάσκο στις ΗΠΑ ήταν του Ερντογάν, όχι του Μητσοτάκη
- Παράνομη η συμμετοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην αυριανή απεργία – Κανονικά οι πτήσεις
